"Kunt u aangeven welke stappen ik moet nemen om een huis of perceel te kopen"?

Checklist t.b.v. aankoop van uw huis en/of perceel

U heeft het voornemen om een woning en/of perceel te kopen, maar heeft nog geen idee waar te beginnen met uw zoektocht naar uw ideale woning en/of perceel. Wij van Surgoed willen u hiermee helpen en hebben daarom speciaal voor u deze checklist samengesteld. Deze checklist geeft u in het kort inzicht in het koopproces van uw ideale woning en/of perceel. Bij iedere stap die u heeft afgerond kunt u een vinkje (✓)  plaatsen.

 STAP 1: Bepaal uw budget met onze self service hypotheekcalculator.

❑ Reken met onze elektronische hypotheekcalculator uit op onze website of d.m.v. de ondersteuning van onze hypotheekadviseuse, uit hoe hoog het bedrag is dat u te besteden heeft. U weet dan gelijk hoe hoog het bedrag is dat u kunt lenen en wat uw maandlasten zullen zijn. De bank zal maximaal 80% financieren, dus u zult aan eigen middelen zeker 20% van de verkoopprijs dienen te hebben.

❑ Onze hypotheekadviseuse en de financiële instelling waar u uw aanvraag indient zullen samen met u de voorwaarden doornemen. U kunt hierbij denken aan een vast inkomen en dat de ruimte van uw aflossingscapaciteit getoetst zal worden en toereikend zal moeten zijn.

❑ De bijkomende kosten zijn bank-, notaris-, en overdrachtskosten. De overdrachtskosten zijn ongeveer 12% over de taxatie waarde van het object, in de meeste gevallen valt dit lager uit als de daadwerkelijke aankoopprijs.

STAP 2: Bepaal het type huis en/of perceel waar uw voorkeur naar uit gaat

❑ Kies de buurt(en) waar u uw onroerend goed wilt kopen.

❑ Wat zijn de belangrijke eisen waaraan uw perceel respectievelijk woning moet voldoen (type huis, de ruimte, aantal slaap-/badkamers, etc.).

STAP 3: Neem contact op met de experts die u nodig zult hebben

❑ Surgoed Makelaardij N.V. helpt u graag om uw onroerend goed te vinden.

Nota bene:

Voor een optimaal woongenot zijn er diverse leuke locaties in groot - c.q. de rand van Paramaribo. Enkele van deze locaties zoals Uitvlugt en Par’bo Noord zijn erg gewild bij onroerend goed zoekers. Houdt u er daarom rekening mee dat de prijzen van objecten gelegen in deze gebieden, hoger liggen.

sluiten
Mis onze aanbiedingen niet!

Blijf op de hoogte van de laatste koopjes en aanbiedingen. Registreer nu voor de Surgoed nieuwsbrief!